Voorwoord!

In KLANK nummer 2 - 4e kwartaal 2018 – jaargang 29

Adem vrede binnen en blaas vreugde uit....
Een boodschap overbrengen doen de meeste mensen door middel van taal.
Daarbij hebben sommige woorden door hun klinkers of medeklinkers meer of minder betekenis in gevoelswaarde. En als we naar taal luisteren werken onze hersenen op volle toeren en voelen en weten we soms al welke woorden er zullen komen.

Vervang taal door muziek en het is duidelijk gewoon hetzelfde maar dan met klanken. We wisselen evengoed een boodschap uit als we alleen of samen muziek spelen. Want ook in een muzikaal gesprek met elkaar kun je de diepte van je gevoel ingaan en elkaar daartoe inspireren. De musici, muziekkenners en vrije-tijd-spelers, die zich echt een ander mens voelen na een dag heerlijk muziek maken, vertellen hier in de achterliggende pagina’s over.

Sla de inhoudspagina niet over: alle artikelen stralen een zelfde gevoel voor de muziek uit en ieder op een andere manier. We zijn tenslotte hetzelfde maar toch allemaal anders.

Wij – als redactie – zijn onwijs gelukkig met zoveel wijze inzichten waardoor je toch nog meer uit je spel en studie kunt halen. Daar word je beslist gelukkiger van en ook het sámen muziek maken betekent zoveel meer dan samen dezelfde noten spelen. Het leuke is, dat is al eeuwen zo. Dus dat zal best kloppen.

Millie Goumans

Boek Johan de With
Klank Nieuws!
Colofon, lid worden, redactie, FB