Whiskey Bliss

WHISKEY BLISS – COUNTRY-SOUL DIVA

Terug naar de vertelde verhalen en live muziek

Whiskey is zangeres en liedjesschrijver, accordeonist, pianist, speelt ukelele en is helemaal een Show-Woman, een diva met dans, theater en cabaret in haar solo voorstellingen. Heel Amerika, Europa en Australië heeft ze daarvoor afgereisd.

Ze is afkomstig uit de bergen en regen van Seattle WA, een warm bed van muziek en cultuur in de VS. Behalve alleen toerde ze met The Sea Gypsy Orchestra voor publiek in de straten van de steden in 13 landen. Optreden deden ze ook op muziekfestivals. Zoals op het Fusion Festival (Dld), The Adelaïde Fringe (Aus) en Rainbow Serpent (Aus). Whiskey schrijft songs in alle stijlen van soul, country-folk en country swing. De niet erg grote diva brengt elke snaar van haar gemoed tot trilling. Ze weerspiegelen haar zoektocht naar waarheid, schoonheid, vrijheid en liefde door middel van de muziek.

Haar energie is eindeloos en het aantal projecten waarin ze gloreert ook.

- Whiskey en The Troublepants. Samen als duo met Inouk Crespin, spelen en zingen ze old-time traditionele Amerikaanse countryblues

- The Cowgirl Gospel is een cabaret musical. Een western satire op sprookjes. Prairie Rose die accordeon spelend door het magische woud trekt.

- The Sea Gypsy Orchestra bestaat uit 4 reizende accordeonspelende meiden met gitaar, keyboards, fluiten etc. Oorspronkelijke liederen, piratensongs, swingende ritmes en gypsy jazz met theatertrucs en circuskunsten.

- Scallywagon Whiskey Bliss en Fraser Ashford toerden in 2014 door de Westkust van Noord Amerika, naar Brits Columbia naar Californië. Spelend op festivals met blues van thuis en jams in de stijl van klezmer piraten.

- Whiskey en Ginn. Het duo internationale showgirls met hun geroutineerde tapdansen oogstten op de vele festivals die ze bezochten heel veel succes. Bijvoorbeeld met hun show A Boy called Johnny en Ginn and Whiskey returned from the Wild West. Maar ook hun voorstellingen trokken veel publiek.

Whiskey wil haar bezoekers terugbrengen naar een knusse oude saloon, in een vervlogen tijd, toen verhalen nog mondeling verteld en melodieën live gespeeld werden.