Monique Kokkeler

MONIQUE KOKKELER wil IEDEREEN warm maken voor het ACCORDEON
“PIAZZOLLA de BACH voor de tango"

Geboren in Losser begon de 10-jarige Monique accordeon te spelen. Dat vond ze ontzettend fi jn en het ging zo geweldig dat ze met 14 jaar toegelaten werd tot de vooropleiding Conservatorium te Enschede. Hier stapte ze over naar een C-griff accordeon. De vakopleiding Docerend Musicus Accordeon heeft ze in 2001 behaald in Arnhem aan de Hogeschool van de Kunsten. Tijdens haar studie was ze invalster bij Accordeon Ensemble D’acht en volgde masterclasses o.a. bij Friedrich Lips.

Daarna heeft ze een theatertournee door Nederland en België gemaakt met de voorstelling “Kleine kleine zeemeermin” met de prachtige tekst van Imme Dros en muziek van Bernard van Beurden.

Ook in Enschede heeft ze het vak ensemblebegeleiding gevolgd. Door haar interesse in het dirigeren zette ze in Arnhem aan het conservatorium de dirigeerstudie voort. Daarna volgde ze nog privélessen en Masterclasses. Ze is dirigent geweest van verschillende orkesten. Momenteel geeft ze les bij het Segno collectief te Berkelland en op Musikschule Ochtrup in Duitsland.

Voor Monique is het accordeon een instrument met eindeloze mogelijkheden. Het is expressief en meerstemmig. Ze is dirigent, zangeres, accordeonist. Zelf speelt ze van Bach tot tango, van pop tot jazz. De tango heeft voor haar vele gezichten. Astor Piazzolla is voor haar de Bach voor de tango. Adios Nonino, Libertango en Sens Unique ontbreken niet op haar repertoire. Op haar website kunt u haar als zangeres horen.

Presentator bij Radio Oost: MUZIEKPALET, een muziekprogramma Veel muziekliefhebbers zijn luisteraars van Radio Oost en stemmen elke zondagmorgen van 8.30-10.00 uur af op haar programma. Een heerlijk begin van de zondagmorgen. Ze presenteert Muziekpalet. een muziekprogramma voor iedereen die van licht klassieke muziek houdt. Alle genres komen aan bod, van barok- en klassieke muziek tot romantiek, opera, operette en musical. Ze kondigt ook de regionale concerten aan uit de provincie Overijssel. Tips heeft ze graag, dus als u die heeft: dank voor een mailtje naar muziekpalet@rtvoost.nl

In Enschede geeft ze privéles op accordeon Voor accordeon wil Monique iedereen wel warm maken en ze geeft graag les om u dat heerlijke gevoel ook te geven. Dus als het bij u begint te kriebelen bij een Franse musetterwals, of als u vrolijk wordt van Tex-mex klanken of geraakt wordt door liederen uit verschillende landen, dan is het logisch dat je voor accordeon kiest. Ook als je geen noten kunt lezen is het voor Monique geen probleem om je accordeon te leren spelen. Alle informatie daarover is op haar website te vinden: www.moniquekokkeler. nl

Alle informatie daarover is op haar website te vinden:www.moniquekokkeler.nl