Harry Dijkstra

Veelzijdig balgkunstenaar - zo mag je hem best wel noemen
HARRY DIJKSTRA

In heel Noord Nederland geroemd om zijn muzikaliteit.
In Groningen geboren in 1967 begon hij op zijn negende met het spelen op accordeon. Zijn liefde voor dit instrument was groot genoeg om de accordeonstudie aan het conservatorium in Groningen te gaan volgen. Hier werd hij aangetrokken door meer balginstrumenten, zoals de trekharmonica en de bandoneón. Hij vond de overeenkomsten en de verschillen tussen deze drie instrumenten van meet af aan heel erg interessant.

Dat vindt hij nog steeds. Hij is werkzaam als accordeondocent, maar geeft ook lessen voor trekharmonica en bandoneón in Groningen, Winschoten, Meppel en Emden (Duitsland).
Voor de trekharmonica maakt hij met regelmaat zelf lesmateriaal en voordrachtsstukken.

Zie zijn boeken ‘Another Day’ en ‘Lemon Tree Garden’

Harry Dijkstra verzorgt boeiende workshops. Optreden doet hij vaak, zowel solo, in een ensemble, en in twee duo’s. - Op de bandoneón speelt hij o.a. stukken als Jacinto Chiclana, Volver en Danzarin. - Op de trekharmonica speelt hij vooral eigen composities, die een zeer gevarieerd beeld van de mogelijkheid van dit instrument laat zien. - Op het accordeon speelt hij graag Klezmer en Ierse Folk.

Een succesvol tango trio is Tango Trio Corriente. Dit trio bestaat uit Christel Postma (viool), Klaas van Dijk (piano) en Harry Dijkstra (bandoneón).

In het duo Merk & Dijkstra speelt Ilsje Merk op de cello en Harry op de bandoneón, het accordeon en de trekharmonica. Een gevarieerd programma hebben ze bij hun optreden.
Van Argentijnsetango tot filmmuziek, maar ook eigen composities.

Dan is er nog een ander prachtig duo. In Verhalen & Muziek begeleidt Harry tijdens sfeervolle avonden verhalenverteller Tineke Neyman met spannende sprookjes, onbekende legenden en verhalen met komische wendingen.

Op www.harry-dijkstra.nl vind je desgewenst verdere gegevens en contact informatie.