Melissa Naschenweng

Oostenrijkse Volksmuziek en zangeres
Nieuwe popster aan de Schlagerhemel
MELISSA NASCHENWENG - STEIERISCHE HARMONICA

Vanaf haar 6e jaar kreeg Melissa les van haar vader Andreas Müllmann op de Steirische harmonica.
Met 8 jaar leerde ze op de muziekschool ook blokfluit en later gitaar. Optreden deed ze toen al. Vanzelfsprekend in de band van haar vader Dem Wolayersee Echo. Dat was pas haar beginpunt.
Amper 20 jaar oud veroverde ze in 2010 de 2e plaats bij de "Volksmusik Grand-Prix Melodien der Alpe". Dan beland je natuurlijk ook in de Musikantenstadl waar ze de de prijs voor opkomend talent won. En zo bleef het doorgaan. Talloze optredens op tv en vooraanstaande festivals en als er prijzen te winnen waren, behoorde ze tot de winnaars.

Melissa heeft met haar kleurige en sexy uitstraling de wat ingeslapen Oostenrijkse volksmuziek van het stof ontdaan. Haar Steirische trekharmonica heeft een roze hartje (... mijn muziek komt tenslotte ook uit mijnhart...).
Een herkenningsteken is een piepklein harmonicaatje wat ze om haar pink heeft Op haar rechter bovenarm is een muzieksleutel en een muzieknoot getatoeëerd.
Haar facebook heeft bijna 30.000 likes. De succesvolste YouTube video van haar "Weiszt eh (dass i narrisch auf Di steh)" is 1.350.000 keer beluisterd.

"Oanfoch schen, oanfoch du" een album uit 2011 heeft ze hoofdzakelijk zelf geschreven. De liederen vertellen van haar leven, haar dromen en angsten. Kippenvel krijg je er bij tijd en wijle van. Zoals ze zelf zegt: "Ik wil niet alleen mijn liederen zingen en spelen....maar ook laten LEVEN". Het werd gevolgd door nog drie albums, in 2015, 2016 en 2017. De titels: Federleicht (2015), Die ganze Nacht (2016) en Kunterbunt (2017).

In Oostenrijk heeft ze naast het studiowerk en projecten ook veel openbare optredens. Wie weet, als u er kort of lang verblijft, kunt u haar live gaan beluisteren.

Op www.melissa-naschenweng.at en haar facebook-pagina vind je desgewenst verdere gegevens.