Alexandra Schmied

Publiekslieveling ALEXANDRA SCHMIED zorgt perfect voor STIMMUNG

Met haar succes op de Strasser Steirische harmonica's is ze al sinds jaren ontzettend populair.

Het plezier waarmee Alexandra speelt, solo of met haar band, is voor haar toehoorders duidelijk zichtbaar en voelbaar. Feestmuziek veelal maar wel perfect zuiver en met klasse gespeeld. De mensen raken massaal bij de eerste noot in een lichtere, blije stemming, bewegen mee, muziek doet echt kleine wondertjes. Alexandra heeft het in haar vingers en brengt het via haar Steirische harmonica ook over. Ze staat bekend als een van de snelste spelers ter wereld, op zich soms geen aanbeveling maar bij haar wordt elke noot accuraat en zuiver gespeeld. Veel foto's en filmpjes zijn vanzelfsprekend op internet van haar te vinden en het plezier komt meteen uw huiskamer in.

Als kind, geboren en nog steeds wonend, in Usensollen (Beieren) kreeg ze op de muziekschool les op accordeon. Pas later ontdekte ze de Steirische harmonica en koos meteen deze als hét instrument waar ze voortaan op wilde spelen. Ze heeft na haar eerste Strasser en passend bij haar spel er nog talloze gehad. Nu speelt ze op een Strasser uit de 'Naturserie' die haar zeer goed bevalt.

TEAM ALPIN is haar eigen band met twee muzikanten die haar spel ondersteunen. Ook de band treedt veel op in 'haar' Beieren maar ook in het Zillertal, zoveel zelfs dat het voor Alexandra zo ongeveer haar 2e vaderland geworden is.. Feesttenten, uitverkochte zalen, op party's, ze zijn regelmatig volgeboekt om overal op te treden. Hoe druk ook, een aantal keren per jaar brengt ze een muzikaal bezoek aan een verpleegtehuis om ook zieke mensen een beetje live muziekplezier te brengen.

Alexandra heeft al heel wat prijzen gewonnen. Zo was ze finalist bij de Grand Prix der Volksmusik, won de Herbert-Roth-Preis, bij Musikantenstadl won ze de prijs voor de Beste op de Steirsche harmonica van haar generatie en zo meer..

Alexandra Schmied is te vinden op www.alexandra-schmied.de waar u met dansmuziek verwelkomd wordt. Titels van cd's die ze uitgebracht heeft: Feieren, singen, musizieren, Trau di doch!, Die Musi ist mein Leben en v.a.

Op www.alexandra-schmied.de en haar facebook-fan pagina vind je desgewenst verdere gegevens.