Pierre van Duijl

PIERRE van DUIJL, UNIEKE ROTTERDAMSE VOLKSZANGER EN ACCORDEONIST

De Rotterdamse zanger en accordeonist Pierre van Duijl (1958) slaagt er sinds het midden van de jaren tachtig in om de passie van het levenslied te combineren met de energie en rauwheid van rock & roll. Eerst deed hij dat onder de naam Trio Cor Witjes (een verwijzing naar de echte naam van Pipo de Clown), op zeker moment werd het de band 'Dopegezinde Gemeente'. (Pierre repeteerde met zijn muzikanten in een ruimte tussen een pand met junks en een Doopsgezinde Kerk, vandaar die naam...). Samen met zijn band speelt hij een intrigerende mix van popmuziek en volksmuziek en liederen, altijd van anderen van calypso tot smartlap, internationaal maar vooral Nederlandstalig.

'De Dopegezinde Gemeente' vervult dezelfde rol als Drukwerk eerder in Amsterdam, The Pogues in Ierland en Les Negresses Vertes in Frankrijk.

Pierre van Duijl werd geboren in de Rotterdamse wijk Crooswijk waar hij met zijn vader langs de Maas wandelde. Zijn vader zat een tijd op de grote vaart en hij groeide op met liedjes als Ketelbinkie en allerlei exotische plaatjes die zijn vader van zijn reizen mee naar huis bracht. Liedjes die zijn vriendjes op school niet kenden en hem wel tot een buitenbeentje maakte. Toen hij een jaar of 15 was, verdiepte hij zich al in oudere muziek.

Beste optreden op de Parade
Met zijn band De Dopegezinde Gemeente is Van Duijl vaste gast op het rondreizende zomerfestival 'De Parade'. Daar trad hij ook jaren op met Loes Luca in de voorstelling 'Nenette et les Zezettes' die ook in Ahoy zo succesvol was. Samen met Bob Fosko en Maarten van Roozendaal trad hij tijdens 'de Parade' van 2005 en 2006 op in het programma 'Nog Meer Rottigheid' waarvoor ze in 2006 'De Mus' ontvingen, de prijs voor het beste optreden tijdens De Parade. En wie herinnert zich niet, die de filmversie van Ja zuster, nee zuster gezien heeft, de Griek met zijn hilarische liedje van Annie M.G. Schmidt, ook die rol speelde Pierre.

Hij is een echte 'chanteur' die met het juiste gevoel liederen van anderen vertolkt. Of ze van Jacques Brel, Bram Vermeulen, Leo Fuld, Frank Sinatra of Johnny Jordaan en Rika Jansen zijn. In 2013 verscheen de film van Ari Deelder: Toegetakeld door de liefde. Samen met Fredérique Spigt leverden ze met hun accordeon de muzikale bijdrage.

Boekingen en contact via www.artiestenbureaurotterdam.nl Op internet zijn er opnamen van hem en zijn orkest

Wilt u Pierre van Duijl live horen? Ga naar de Nacht van de Kaap
Op 2 en 3 september is er in Rotterdam weer het jaarlijkse De Nacht van de Kaap in het zeemanskwartier Katendrecht. Ook Pierre is natuurlijk hier te horen. Zie het artikel hierover en de Agenda.

Meer informatie vindt u o.a. op de website van 'De Dopegezinde Gemeente'