Simone Bottasso

Simone Bottasso, trekharmonicaspeler: Zijn afstudeerscriptie ging over de verbindingen tussen jazz en wereldmuziek in Italië.
Muzikant, componist en dirigent Simone Bottasso speelt vanaf zijn 8e jaar, op harmonica. Geboren in Piedmont, Noord-Italië, bestudeerde hij al vroeg de Occitaanse en Franse traditionele muziek en de originele composities van Italiaanse volksliederen. Hij kreeg les van Riccardo Tesi, Norbert Pignol en Marc Perrone. Aan het conservatorium G. Verdi di Torino studeerde hij klassieke muziek en jazz.
In 2013 verhuisde hij naar Rotterdam om jazz, hedendaagse en elektronische compositie te studeren bij Paul Van Brugge en René Uijlenhoet. Op ontelbare festivals heeft hij jazz, klassiek en wereldmuziek gespeeld en projecten ontwikkeld voor volksmuziek.
In 2012 en 2013 werd hij door Riccardo Tesi gevraagd voor het orkest van het festival Sentieri Acustici van Pistoia. Zijn eigen composities, geïnspireerd door traditionele liederen uit Toscane, werden daar uitgevoerd.
Met zijn broer Nicolo (viool) vormt hij het Duo Bottasso. In 2009 werd door hen en Pietro Numico een folk orkest opgericht: de "Folkestra & Folkoro", waarvan Simone artistiek directeur werd. Het ensemble wordt gevormd door 50 muzikanten en voert originele composities en herinterpretaties uit van Italiaanse volksliederen, eigentijdse jazz en rock melodieën om de muzikale tradities te blijven ontwikkelen.