Penny Simms

Penny Simms - vindt accordeonspelen "FUN-TASTIC"!
Door de weerklank en het succes dat ze kreeg door haar accordeonspel kon Penélope, door vrienden kortweg Penny genoemd, begin 2000 van muziek haar beroep maken. Met een vader uit het swingende Liverpool en een moeder uit een dromerig Duits heidedorpje werd ze als kind al omringd door allerlei soorten muziek. Haar repertoire is daar een gevolg van en verbazingwekkend omvangrijk. Populaire amusementsmuziek, Franse musette-walsen, Argentijnse tango's tot pop, jazz en dixie klassiekers. Maar ook folklore en volksmuziek, ze beheerst alle stijlen.
Als kind kreeg ze privé accordeonles en vervolgens lessen op hogere muziekscholen. Ze won nogal wat prijzen met concoursen en trad op in een show van de ZDF. Concerten en solo-optredens volgden over de hele wereld. Door een jaar te werken in het orkest van het Circus Roncalli deed ze ervaringen op met internationale musici en artiesten Je kunt haar ook tegenkomen op internationale beurzen zoals op de Musikmesse in Frankfurt bijvoorbeeld.
Penny werkt met verschillende musici als duo of trio. Zelfs met een live orkest van zeven musici. Gezien de naam weet je dan wat je kunt verwachten. Als 'Penny's Oktoberfest Projekt' brengt ze Gaudi, Stimmung en Tanz dus.

Op www.pennycordion.de vind je desgewenst verdere gegevens.