Floor Dankers

Floor Dankers meesteres op de twee-rijer harmonica

Floor volgde 12 jaar oud, een dansworkshop op het jaarlijkse "Trek-er-es-Uut" en het was liefde op het eerste gezicht voor de volksmuziek. Na vier jaar viel ze ook voor de trekharmonica en ontwikkelde haar spel via zelfstudie en workshops bij spelers als Irina Sarolea, Carl Erik Lundgaard Jensen, Alain Pennec.
Willem Schot, instrumentalist en ook befaamd harmonicaspeler, maakte Floor bewust van de schoonheid en mogelijkheden van de op het eerste gezicht beperkte tweerijer harmonica. In die beperking toonde ze zich de meesteres en ontwikkelde een dynamische, precieze speelstijl, grotendeels gebaseerd op één-rijer-technieken met veel 'heenen- weren'. Via Willem kwam Floor ook in aanraking met de veldopnamen van traditionele muziek uit de jaren '70, die nog altijd een belangrijke inspiratiebron voor haar vormen.
Verder koos ze vanaf het begin resoluut voor de dansmuziek. Gaandeweg ontwikkelde ze een voorliefde voor de muziek uit Centraal Frankrijk, later ook voor Waalse muziek. Dat resulteerde in het ontstaan van de groep Vole3 met Sabine Jaucot, viool en Aurélie Giet op klarinet. De meiden speelden op menig bal en festival en verzorgden workshops.
Sinds de zomer van 2007 is Floor te horen in het Duo Lhotte - Dankers, samen met de Franse klarinettist Sylvain Lhotte. Hun inspiratie: repertoire uit diverse Franse regio's. Het duo verzorgt bals en dansworkshops en nam in 2013 de cd Tour de Danses op. Behalve op het podium is Floor ook actief als docente voor het diatonisch accordeon en muzikant bij dansworkshops- en lessen.