In KLANK nummer 4:
(3e kwartaal 2015 – jaargang 25)

Hans Metsch: Als de zon niet schijnt, dan speelt een muzikant hem wel tevoorschijn...

Wim Swaans uit Heeze is 85 jaar en speelt al zestig jaar elke dag twee uur accordeon. Niet als beroepsmusicus maar voor zijn plezier. Altijd gedaan, ook toen hij nog een bedrijf leidde.

Muziek is voor veel mensen een stukje zon die ze zelf in hun leven kunnen brengen of aan anderen kunnen geven. Harmonica of accordeon, mondharmonica of concertina, diatonisch of chromatisch, professioneel musicus of amateur, het maakt niet uit. Ook in deze editie komt u ze allemaal weer tegen en deelt u mee in hun kennis en opvattingen over hun instrument en manier van spelen.

Velen van u vertelden of schreven dat ze allereerst de artikelen van ‘hun’ meest gewaardeerde vaste medewerker(s)gaan lezen als dit blad in de bus valt. De eerste muzikale tas zit weer vol met hun artikelen. De andere tassen zijn gevuld met binnengekomen kopij van muziekliefhebbers en zijn ‘uit het muziekleven gegrepen’. Impressies van evenementen, reacties op gebeurtenissen, tips op muziekgebied, nieuwe initiatieven, informatie en achtergronden.

Alice heeft er een prachtig doorlopend muzikaal buffet van gemaakt.

Lees het met veel plezier en dat het u mag inspireren: onze uiteindelijke bedoeling.

Namens allen van KLANK